Hvordan forebygger ski idrettsskader?Og hvordan redde deg selv?

Hvordan forebygger ski idrettsskader?Og hvordan redde deg selv?

 

Nylig tror jeg at alle tar hensyn til vinter-OLs gode resultater.

Den 18 år gamle Yang Shuorui ble skadet på en oppvarmingstrening før kvalifiseringskonkurransen i fristil hoppbakke for kvinner.Hun ble behandlet av ambulanse og ble kjørt til sykehus for behandling.

iwf

 

Ski, på grunn av sin entusiasme, spennende, spennende av mange unge mennesker elsker, men mange mennesker ikke vet er at det også har en høy risiko for skade. Så, hvordan du kan forebygge skiskader og hvordan du "redde deg selv" etter skaden ?I dag skal vi studere sammen.

Hva er de vanligste årsakene til skiskader?

 

Teknisk handlingsgrep er ikke solid

Før du går på ski er det ingen målrettet full oppvarming, inkludert full aktivitet av ledd, muskel- og senestrekk, pustekondisjonering, etc.

I prosessen med å skli er kroppsbalansen, koordinasjonen og stabilitetskontrollen ikke bra, i hastigheten er for rask, svingteknologien er ikke dyktig, ujevn vei eller ulykke, kan ikke justere seg i tide, øyeblikkelig respons er dårlig, lett å forårsake leddforstuing, muskel- og ligamentbelastning, og til og med brudd- og andre sportsskader.

Svak sikkerhetsbevissthet

Lammelsen til noen skiløpere er også en av årsakene til idrettsskader.Ski går raskt, bakken er vanskelig å jevne bevegelseskontroll, feltet har mange nødsituasjoner, idrettsutøvere på høyt nivå er også vanskelig å unngå fall og skader.Ski uten å ha på seg noen beskyttelsesanordninger, feil fallstilling ved fall, kan føre til utilsiktede skader.

 

Utilstrekkelig psykologisk kvalitetstrening

Hvis skiløpere mangler psykologisk kvalitetstrening i prosessen med å gå på ski, vil de føre til teknisk handlingsdeformasjon, som forårsaker idrettsskader.

 

Gå på ski under tretthet eller skade

Ski er en sport med høy treningsintensitet under høye kalde forhold, fysisk forbruk er raskere, lett å produsere tretthet.

Tretthet og skader vil dukke opp i kroppen av opphopning av muskelsyrestoffer og utilstrekkelige energistoffer, noe som vil føre til redusert muskelelastisitet, dårlig strekk, utsatt for skade.Hvis det gis en sterk stimulering, vil leddbåndet forlenges, mer utsatt for skade.

 

Utstyrsfaktorer

Skiutstyr er relativt dyrt, for å spare kostnader er den generelle feilraten for skiutstyr for høy.For eksempel, når du sklir ned, kan ikke snowboard- og trugeseparatorbarrieren skilles i tide fra hverandre, lett å føre til kne- og ankelforstuing og brudd.

iwf

 

 

Hvilke deler er utsatt for skade?

Ledd- og ligamentskader

De vanligste stedene er skulder, albue, kne og ankel, vanligvis ledsaget av fenomenet ligamentbelastning.

På ski er det mange bevegelser av fotforstuing eller kneforstuing, og det oppstår ofte leddbåndsstrekk og -ruptur, som medial kollateralbånd, fremre korsbånd og ankelbånd, etterfulgt av albue- og skulderskader forårsaket av fall.

 

Skjelettskade

I taxiing, på grunn av feil teknisk drift eller ulykker, lider kroppen av sterk ytre påvirkning, inkludert vertikal vertikal stress, lateral skjærkraft og vridning av lemmen, utover graden av bein uutholdelig, vil være utsatt for tretthetsbrudd eller plutselig brudd.

iwf

Hode og kropp traumer

I ferd med å gå på ski, hvis kroppens tyngdepunkt ikke er bra, er det lett å falle tilbake, noe som forårsaker hodet bak bakken, hjernerystelse, subduralt ødem, nakkeforstuing og andre symptomer, alvorlige mennesker vil sette livssikkerheten i fare.

 

Epidermal traume

Hudfriksjonsskade oppstår mellom lemoverflaten og snøoverflaten under fall;hud bløtvev kollisjonsskade under kollisjon med andre;fotekstrudering eller friksjonsskade når skiskoene er for små eller for store;punktering eller kutting av lem etter skade på skiutstyr;frostskader på huden forårsaket av utilstrekkelig varme.

 

Muskelskade

Muskelanstrengelser og frostskader kan oppstå på grunn av overdreven tretthet, utilstrekkelig forberedelsesaktivitet eller utilstrekkelig forberedelse av kaldt utstyr i noen del av kroppen.

På grunn av å gå på ski før muskelen strekker seg eller eksitabilitet ikke er tilstrekkelig, overdreven muskeltrekking eller vridning, gliding er ikke betimelig og fullstendig restituert etter å ha glidd, vil forårsake muskelskade. Quadriceps (fremre lår), biceps og gastrocnemius (bakre legg) er mest utsatt for muskelbelastning.

På vinterski, på grunn av den lave temperaturen i det ytre miljøet, øker muskelviskositeten, og nedgangen i leddfleksibiliteten er lett forårsaket av muskelspasmer og smerte, noe som påvirker leddets bevegelighet og fleksibilitet, spesielt bøyeskaden i bakre del. gastrocnemius muskel og bunnen av foten.Muskelskade krever rettidig behandling, behandling og rehabilitering.

 

Hvordan forebygge skisportskader?

1. Før du går på ski, vær oppmerksom på å styrke muskelstyrken og koordinasjonen rundt leddet for å gi sterk leddbeskyttelse.Kjernestabilitetstrening er også nødvendig for å redusere risikoen for skade ved fall.Samtidig, minst tre ganger i uken for å forbedre kardiopulmonal funksjon, for å oppnå rimelig bruk av fysisk styrke og utholdenhet.

iwf

 

  1. Hvile, søvn og energitilskudd

Ski er mye fysisk forbruk av varer, dårlig hvile og søvn vil føre til en relativ nedgang i fysiologisk funksjon og treningsevne, lett å forårsake skade.

Går lenge på ski for å tilberede litt mat å supplere i tide, anbefales det å ta med høyenergimat ved siden av.

 

  1. Forbered deg på aktiviteter før trening

Full oppvarming kan aktivere musklene, styrke blodsirkulasjonen i hele kroppen, og fullt ut mobilisere kroppens kardiovaskulære og nervesystem.

Merk at oppvarmingen skal vare i 30 minutter. Hoveddelen er skulder-, kne-, hofte-, ankel-, håndledd- og fingerledd i rotasjonen og store leggmuskelstrekk, slik at kroppen føles litt feber og svette er passende .

I tillegg kan kne- og ankelleddet også bindes, for å styrke støttestyrken, for å oppnå formålet med å forebygge idrettsskader.

 

  1. Forholdsregler

(1) Verneutstyr på ski: nybegynnere må ha på knær og rumpe.

(2) Nybegynnere bør søke profesjonell veiledning for tidlig handling. Hvis du faller ut av kontroll, bør du raskt løfte hendene og armene, for å redusere tyngdepunktet og lene deg tilbake, og unngå mer alvorlig skade på hodet ned og rulle.

(3) Ski er en trening med høy intensitet, og hjerte-lunge-treningsfunksjonen bør evalueres før skikjøring. Eldre skiløpere med dårlig hjerte- og lungefunksjon og utilstrekkelig fysisk utholdenhet bør følge prinsippet om å handle etter evne og trinn for trinn.

(4) Fans som lider av osteoporose og leddsykdommer bør unngå å gå på ski.

Når skisportsskaden, hvordan håndtere den?

 

  1. Akuttbehandling av leddskade

Akutt skade bør følge avhendingsprinsippene for beskyttelse, kald kompress, trykkforbinding og heving av det berørte lemmet.

iwf

  1. Behandling av muskelspasmer

Først, vær oppmerksom på hvile og hold varmen. Langsomt å trekke muskelen i motsatt retning av spasmen lindrer den generelt.

Dessuten kan også samarbeide med lokal massasje, alvorlig tid bør sendes til legen i tide.

 

  1. Førstehjelpsbehandling av benbrudd

Trening bør stoppes umiddelbart.Hvis det er et åpent sår, bør fremmedlegemet rundt såret fjernes først og vaskes med rent vann eller desinfeksjonsmiddel, og deretter bare bindes med desinfiserende gasbind for å unngå sårinfeksjon, og sende det til sykehuset i tide etter enkel fiksering. veien til sykehuset, for å forhindre vibrasjon og berøre de skadde lemmer, for å redusere smerten til de sårede.

 

  1. Etterrehabilitering

Etter de relevante undersøkelsene bør de gå til de profesjonelle medisinske institusjonene for å søke rehabiliteringsbehandling i tide.


Innleggstid: 17. mars 2022