Styrketrening 30-60 minutter i uken kan være knyttet til lengre liv: studie

AvJulia Musto |Fox News

Å bruke 30 til 60 minutter på muskelstyrkende aktiviteter ukentlig kan legge til år til en persons liv, ifølge japanske forskere.

I en fersk studie publisert i British Journal of Sports Medicine, så gruppen på 16 studier som undersøkte sammenhengen mellom muskelstyrkende aktiviteter og helseutfall hos voksne uten alvorlige helsetilstander.

Dataene ble hentet fra omtrent 480 000 deltakere, hvorav de fleste bodde i USA, og resultatene ble bestemt fra deltakernes egenrapporterte aktivitet.

De som gjorde 30 til 60 minutter med motstandsøvelser hver uke hadde lavere risiko for å få hjertesykdom, diabetes eller kreft.

 

Barbell.jpg

I tillegg hadde de 10 % til 20 % lavere risiko for tidlig død av alle årsaker.

De som kombinerer 30 til 60 minutter med styrkende aktiviteter med hvilken som helst mengde aerob trening kan ha 40 % lavere risiko for tidlig død, 46 % lavere forekomst av hjertesykdom og 28 % lavere sjanse for å dø av kreft.

Studiens forfattere skrev at forskningen deres er den første som systematisk evaluerer den langsgående sammenhengen mellom muskelstyrkende aktiviteter og risikoen for diabetes.

"Muskelstyrkende aktiviteter var omvendt assosiert med risikoen for dødelighet av alle årsaker og store ikke-smittsomme sykdommer inkludert [kardiovaskulær sykdom (CVD)], total kreft, diabetes og lungekreft;Påvirkningen av et høyere volum av muskelstyrkende aktiviteter på dødelighet av alle årsaker, CVD og total kreft er imidlertid uklar når man vurderer de observerte J-formede assosiasjonene, skrev de.

Begrensninger for studien inkluderer at metaanalysen bare inkluderte noen få studier, de inkluderte studiene evaluerte muskelstyrkende aktiviteter ved hjelp av et selvrapportert spørreskjema eller intervjumetoden, at de fleste studiene ble utført i USA, at observasjonsstudier ble inkludert og potensielt påvirket av gjenværende, ukjente og umålte forstyrrende faktorer og at det kun ble søkt i to databaser.

Forfatterne sa at gitt at de tilgjengelige dataene er begrensede, er det nødvendig med ytterligere studier - for eksempel de som fokuserer på en mer mangfoldig befolkning.

 


Innleggstid: 21. juli 2022