Fa'amalositino Fa'aleleia Fai'ai Fa'aletino a'o E Tausaga

SAUNIA E:Elizabeth Millard

GettyImages-726775975-e35ebd2a79b34c52891e89151988aa02_看图王.web.jpg

E iai le tele o mafuaʻaga e iai se aafiaga o le faʻamalositino i le faiʻai, e tusa ai ma Santosh Kesari, MD, PhD, neurologist ma neuroscientist i Providence Saint John's Health Center i Kalefonia.

"O le faamalositino aerobic e fesoasoani i le vascular integrity, o lona uiga e faʻaleleia le tafe toto ma le gaioiga, ma e aofia ai le faiʻai," o le tala lea a Dr. Kesari."O se tasi lena o mafuaʻaga o le nofonofo e faʻateleina ai lou lamatiaga i faʻafitauli o le mafaufau ona e te le o maua le taʻaloga sili ona lelei i vaega o le faiʻai e fesoʻotaʻi ma galuega e pei o le manatua."

Na ia faʻaopoopoina o faʻamalositino e mafai foi ona faʻaosofia ai le tuputupu aʻe o fesoʻotaʻiga fou i le faiʻai, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le mumū i le tino atoa.E iai uma la latou sao i le fesoasoani i le faʻaitiitia o le soifua maloloina o le faiʻai e aʻafia i tausaga.

O se suʻesuʻega i le Preventive Medicine na maua ai o le paʻu o le mafaufau e toetoe lava faaluaina le masani i tagata matutua e le o toaaga, pe a faʻatusatusa ia i latou e maua nisi ituaiga o gaioiga faaletino.E malosi tele le feso'ota'iga lea na fautuaina ai e le au su'esu'e le fa'amalosia o le fa'amalositino e avea o se fua fa'alesoifua maloloina lautele mo le fa'aitiitia o le tu'inanau ma le fa'ama'i o le Alzheimer.

E ui lava e tele suʻesuʻega e iloa ai o aʻoaʻoga tumau ma aʻoaʻoga malosi e aoga mo tagata matutua matutua, oi latou o loʻo amata faʻamalositino e ono lagona le itiiti ifo o le lofituina i le iloaina o gaioiga uma e aoga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i ana faʻamatalaga e uiga i tagata matutua matutua ma le soifua maloloina o le faiʻai, o le Centers for Disease Control and Prevention (CDC) o loʻo fautua mai ai gaioiga e pei o siva, savali, galuega mama i le fanua, togalaau, ma le faʻaogaina o faasitepu nai lo le lifi.

E fautuaina foi le faia o ni gaioiga vave e pei o sisquats poʻo le savali i le nofoaga aʻo matamata i le TV.Ina ia faʻateleina le faʻamalositino ma suʻeina ni auala fou e luʻitauina ai oe i vaiaso uma, e fautuaina e le CDC le tausia o se api talaaga faigofie o gaoioiga i aso taitasi.

微信图片_20221013155841.jpg


Taimi meli: Nov-17-2022