O Fa'amalositino E Fa'amama'i A'afiaga o Togafitiga o le Kanesa o le Susu

HD2658727557image.jpg

O tagata suʻesuʻe mai le Iunivesite o Edith Cowan i Ausetalia na aofia ai tamaitai 89 i lenei suʻesuʻega - 43 na auai i le vaega o faamalositino;e leʻi faia e le vaega faʻatonutonu.

Na faia e le au faamalositino se polokalame e 12 vaiaso i le fale.Sa aofia ai a'oa'oga fa'alevaiaso e tete'e ma 30 i le 40 minute o fa'amalositino aerobic.

Na maua e tagata suʻesuʻe o tagata mamaʻi na faʻamalositino na toe malosi mai le vaivai e aʻafia i le kanesa i le taimi ma le maeʻa o togafitiga faʻamalosi pe a faʻatusatusa i le vaega e pulea.O tagata fa'amalositino na va'aia fo'i le fa'atupula'ia tele o le soifua fa'alesoifua maloloina, lea e mafai ona aofia ai fuataga o lagona, fa'aletino ma agafesootai.

"O le aofaʻi o faʻamalositino na faʻamoemoe e faʻateleina le alualu i luma, faatasi ai ma le faʻamoemoe sili o tagata auai e ausia le taʻiala a le atunuʻu mo tulaga faʻamalositino fautuaina," o le tala lea a le taʻitaʻi suʻesuʻe Georgios Mavropalias, o se tagata suʻesuʻe postdoctoral i le Aoga o Fomai ma Soifua Maloloina.

"Ae ui i lea, o polokalame faamalositino e faatatau i le malosi o tagata auai, ma na matou mauaina e sili atu le laʻititi o tui o faamalositino nai lo na fautuaina i taʻiala a le atunuu [Ausetalia] e mafai ona i ai ni aafiaga taua i le vaivai ona o le kanesa ma le lelei o le soifua maloloina. i le taimi ma le maeʻa o le leitio, "o le tala lea a Mavropalias i se faʻasalalauga talafou a le iunivesite.

O ta'iala a le atunu'u a Ausetalia mo tagata mama'i o le kanesa e mana'omia le 30 minute o fa'amalositino aerobic feololo e lima aso o le vaiaso po'o le 20 minute o fa'amalositino aerobic malosi e tolu aso o le vaiaso.E faaopoopo atu lea i faamalositino faamalositino lua i le tolu aso o le vaiaso.

E tusa ma le 1 i le 8 fafine ma le 1 i le 833 tane ua maua i le kanesa o le susu i le taimi o latou olaga, e tusa ai ma le Living Beyond Breast Cancer, o se faʻalapotopotoga faʻavae i Pennsylvania.

O le suʻesuʻega na faʻaalia ai se polokalame faʻamalositino i le fale i le taimi o togafitiga faʻamalositino e saogalemu, mafai ma aoga, o le tala lea a le polofesa suʻesuʻe suʻesuʻe Rob Newton, o se polofesa o vailaʻau faʻamalositino.

"O se faiga faʻavae ile fale atonu e sili atu mo tagata mamaʻi, ona e taugofie, e le manaʻomia ai le femalagaaʻi poʻo le vaavaaiga a le tagata ma e mafai ona faia i le taimi ma le nofoaga e filifilia e le maʻi," o lana tala lea i le faʻasalalauga."O nei faʻamanuiaga e mafai ona maua ai le faʻamafanafanaga tele i tagata mamaʻi."

O tagata suʻesuʻe na amataina se polokalame faʻamalositino na masani ona pipii i ai.Na latou lipotia le faʻaleleia atili o gaioiga faʻaletino mama, feololo ma le malosi e oʻo atu i le tausaga talu ona maeʻa le polokalame.

"O le polokalame faʻamalositino i lenei suʻesuʻega e foliga mai na faʻaosofia ai suiga i amioga a tagata auai e uiga i gaioiga faʻaletino," o le tala lea a Mavropalias."O lea, e ese mai i aafiaga aoga tuusaʻo i le faʻaitiitia o le vaivai ona o le kanesa ma le faʻaleleia atili o le soifua maloloina o le soifua maloloina i le taimi o le leitio, o faʻamalositino i le fale e mafai ona iʻu ai i suiga i le gaioiga faaletino o tagata auai e faʻaauau pea pe a maeʻa le faʻamaʻi. polokalame.”

O suʻesuʻega na maua talu ai nei na lolomiina i le tusi talaaga Kanesa o le susu.

 

Mai: Cara Murez HealthDay Reporter


Taimi meli: Nov-30-2022