Hiki ke maʻalahi ka hoʻoikaika kino i nā hopena ʻaoʻao o ka mālama ʻana i ka maʻi maʻi umauma

HD2658727557image.jpg

Ua komo nā mea noiʻi mai ke Kulanui ʻo Edith Cowan ma Australia i nā wahine 89 i kēia haʻawina - 43 i komo i ka ʻāpana hoʻoikaika;ʻaʻole i hana ka hui hoʻomalu.

Ua hana nā mea hoʻoikaika kino i kahi papahana home-based 12-wiki.Hoʻokomo ia i nā kau hoʻomaʻamaʻa kūʻē i kēlā me kēia pule a me 30 a 40 mau minuke o ka hoʻomaʻamaʻa aerobic.

Ua ʻike nā mea noiʻi ʻoi aku ka wikiwiki o nā poʻe maʻi i hoʻomaʻamaʻa mai ka luhi pili i ka maʻi kanesa i ka wā a ma hope o ka radiation therapy i hoʻohālikelike ʻia i ka pūʻulu hoʻomalu.Ua ʻike pū ka poʻe hoʻomaʻamaʻa i ka piʻi nui ʻana o ka maikaʻi o ke ola e pili ana i ke olakino, hiki ke komo i nā ana o ka noʻonoʻo, ke kino a me ka nohona.

"ʻO ka nui o ka hoʻomaʻamaʻa i manaʻo ʻia e hoʻonui i ka holomua, me ka pahuhopu hope loa o nā poʻe hui e hālāwai me ke alakaʻi aupuni no nā pae hoʻoikaika i manaʻo ʻia," wahi a ke alakaʻi noiʻi ʻo Georgios Mavropalias, he hoa noiʻi postdoctoral ma ke Kula o nā Kauka Lapaʻau a me ke Ola Ola.

"Akā naʻe, pili nā papahana hoʻoikaika kino i ka hiki o ka poʻe komo, a ua ʻike mākou he ʻoi aku ka liʻiliʻi o ka hoʻomaʻamaʻa ʻana ma mua o nā mea i ʻōlelo ʻia ma nā alakaʻi aupuni [Australian] hiki ke loaʻa i nā hopena koʻikoʻi i ka luhi pili i ka maʻi kanesa a me ka maikaʻi o ke ola olakino. i ka wā a ma hope o ka radiotherapy, "i ʻōlelo ai ʻo Mavropalias ma kahi hoʻolaha nūhou o ke kulanui.

ʻO nā alakaʻi alakaʻi aupuni o Australia no ka poʻe maʻi maʻi maʻi e kāhea i 30 mau minuke o ka hoʻomaʻamaʻa aerobic ikaika i ʻelima mau lā o ka pule a i ʻole 20 mau minuke o ka hoʻomaʻamaʻa aerobic ikaika i ʻekolu lā o ka pule.Hoʻohui kēia i nā hoʻomaʻamaʻa ikaika i ʻelua a ʻekolu mau lā o ka pule.

Ma kahi o 1 i loko o 8 wahine a me 1 i 833 mau kāne i loaʻa i ka maʻi kanesa o ka umauma i ko lākou wā e ola ana, e like me ka Living Beyond Breast Cancer, kahi hui ʻoihana ʻole ma Pennsylvania.

Ua hōʻike ka haʻawina i kahi papahana hoʻomaʻamaʻa home i ka wā o ka radiation therapy he palekana, hiki a maikaʻi hoʻi, i ʻōlelo ʻia e ka luna hoʻokele haʻawina ʻo Rob Newton, he kaukaʻi o ka lāʻau lapaʻau.

"Maikaʻi paha kahi protocol home-based no nā maʻi, no ka mea he haʻahaʻa ke kumu kūʻai, ʻaʻole koi i ka huakaʻi a i ʻole ka nānā ʻana i ke kanaka a hiki ke hana ʻia i kahi manawa a me kahi o ka mea maʻi e koho ai," i ʻōlelo ai ʻo ia i ka hoʻokuʻu."Hiki i kēia mau pōmaikaʻi ke hāʻawi i ka hōʻoluʻolu nui i nā poʻe maʻi."

ʻO ka poʻe i komo i ke aʻo ʻana i hoʻomaka i kahi papahana hoʻomaʻamaʻa maʻa mau me ia.Ua hōʻike lākou i nā hoʻomaikaʻi koʻikoʻi i ka hoʻoikaika kino haʻahaʻa, haʻahaʻa a me ka ikaika a hiki i hoʻokahi makahiki ma hope o ka pau ʻana o ka papahana.

"ʻO ka papahana hoʻoikaika kino i kēia haʻawina me he mea lā ua hoʻololi i ka ʻano o ka poʻe komo e pili ana i ka hoʻoikaika kino," wahi a Mavropalias."No laila, ma waho aʻe o nā hopena maikaʻi loa i ka hōʻemi ʻana i ka luhi pili i ka maʻi kanesa a me ka hoʻomaikaʻi ʻana i ka maikaʻi o ke ola e pili ana i ke olakino i ka wā radiotherapy, hiki i nā protocol hoʻomaʻamaʻa home ke hopena i nā loli i ka hana kino o nā mea komo e hoʻomau maikaʻi ma hope o ka pau ʻana o ka lā. polokalamu.

Ua paʻi hou ʻia nā ʻike noiʻi ma ka puke pai Breast Cancer.

 

Mai: Cara Murez HealthDay Reporter


Ka manawa hoʻouna: Nov-30-2022