Laasaga fou mo le puleaina ole COVID-19

Amata mai ia Ianuari 8 i le tausaga fou, o le COVID-19 o le a pulea e avea o se faʻamaʻi pipisi o le Vaega B nai lo le Vaega A, o le tala lea a le National Health Commission i se faʻamatalaga na tuʻuina atu i le tuai o le Aso Gafua.E moni lava ose fetuutuuna'iga taua pe a mae'a le fa'amavaeina o faiga puipuia ma fa'atonutonu.
Sa nafa ma le malo o Saina le faavasegaina o le COVID-19 i le vaega B faʻamaʻi pipisi e pei o le HIV, viral hepatitis ma le H7N9 bird flu, ia Ianuari 2020, ina ua faʻamaonia e mafai ona sosolo i le va o tagata.Ma sa nafa foi ma le malo e pulea i lalo ole Category A faʻamaʻi faʻamaʻi, e pei o le bubonic mala ma le kolera, ona o loʻo tele lava mea e aʻoaʻoina e uiga i le siama ma lona pathogenicity sa malosi ma e faapena foi le oti mo i latou ua aafia.

微信图片_20221228173816.jpg

 

▲ O tagata faimalaga e ulufale atu i le malae vaalele i Beijing Capital International Airport e malaga i le Aso Tofi ona ua faʻamalieina nisi o tapulaʻa mo femalagaaiga.Cui Jun/Mo Saina i Aso Taitasi
Category A protocols na tuʻuina atu ai i malo faʻaitulagi le malosi e tuʻu ai tagata mamaʻi ma a latou fesoʻotaʻiga i lalo o le karantina ma loka i nofoaga o loʻo i ai le fuifui o faʻamaʻi.E le mafai ona faafitia o le taofiofia ma le puipuia o faiga e pei o le siakiina o le suʻega o le nucleic acid iʻuga mo i latou e ulufale atu i nofoaga faitele ma le tapunia o le pulega o pitonuʻu na puipuia lelei ai le tele o tagata nofoia mai le aʻafia, ma o le mea lea na faʻaititia ai le maualuga o le oti o le faʻamaʻi. i se vaega tele.
Ae ui i lea, e le mafai ona tumau ia faiga tau pulega ona o le afaina o latou i luga o le tamaoaiga ma gaioiga lautele, ma e leai se mafuaaga e faaauau ai nei faiga pe a o le Omicron variant o le siama e malosi le feaveai ae vaivai pathogenicity ma sili atu le maualalo. fua o maliu.
Ae o le mea e tatau ona faamanatu i pulega faʻalotoifale o le mea moni o lenei suiga o faiga faʻavae e le o lona uiga o le faʻaititia o latou tiute mo le puleaina o faʻamaʻi, ae o se suiga o le taulaʻi.
E tatau ona latou faia se galuega sili atu i le faʻamautinoaina o loʻo lava sapalai o auaunaga faʻafomaʻi ma meafaitino ma lava le tausiga mo vaega vaivai e pei o tagata matutua.O lo'o mana'omia pea e matagaluega fa'atatau le mata'ituina o suiga o le virusi ma fa'ailoa atu i tagata lautele le tulaga o le fa'ama'i.
O le suiga o faiga fa'avae o lona uiga o se moli lanu meamata ua leva ona fa'amoemoeina ua tu'uina atu e fa'amautu ai fefa'asoa'iga fa'alava o tuā'oi o tagata ma mea fa'aola.O le a matua faalauteleina ai le avanoa mo le toe faaleleia o le tamaoaiga e ala i le tuuina atu o pisinisi mai fafo ma avanoa o se tasi o maketi faatau oloa sili ona lelei o loʻo tumau pea le le faʻaaogaina mo le tolu tausaga, faʻapea foʻi ma pisinisi faʻatau atu i totonu o le atunuʻu o loʻo avanoa lautele i maketi i fafo.O turisi, a'oa'oga ma fefa'ataua'iga fa'ale-aganu'u o le a maua fo'i le malosi, toe fa'aola ai vaega fa'atatau.
Ua ausia e Saina tulaga saʻo mo le faʻalaloina o le pulega o le COVID-19 ma faʻamutaina faiga e pei o loka tetele ma faʻatapulaʻaina feoaiga.E le'i tafiesea le virusi ae o lea ua i lalo o le puipuiga a le foma'i.Ua oo i le taimi e agai ai i luma.

MAI: SINADAILY


Taimi meli: Tes-29-2022