Упатство за транспорт

Шангај Новиот меѓународен изложбен центар (SNIEC) се наоѓа во Пудонг Нов округ, Шангај и е лесно достапен со многу транспортни средства.Јавната сообраќајна клучка наречена „Патна станица Лонгјанг“ за автобуси, метро линии и маглев, се наоѓа на околу 600 метри оддалечена од SNIEC.Потребни се околу 10 минути пешачење од „Патната станица Лонгјанг“ до саемот.Дополнително, метро линијата 7 е директно до SNIEC на патната станица Хуаму чиј излез 2 е блиску до салата W5 на SNIEC.

Авион
Воз
Автомобил
Автобус
Такси
Подземна железница
Авион

SNIEC е погодно лоциран на половина пат помеѓу меѓународниот аеродром Пудонг и аеродромот Хонгкиао, 33 километри од меѓународниот аеродром Пудонг на исток и 32 километри од аеродромот Хонгкиао на запад.

Меѓународен аеродром Пудонг --- SNIEC

Со такси:околу 35 минути, околу 95 јени

Од маглев:само 8 минути, 50 јени за единечен билет и 90 јени за билет за повратен пат

Со автобуска линија на аеродромот:линии бр.3 и бр.6;околу 40 минути, 16 јени

Со метро: Линија 2 до патната станица Лонгјанг.Од таму можете или директно да пешачите до SNIEC или да ја разменувате линијата 7 до патната станица Хуаму;околу 40 минути, 6 јени

Аеродром Хонгкиао --- SNIEC

Со такси:околу 35 минути, околу 95 јени

Со метро: Линија 2 до патната станица Лонгјанг.Од таму можете или директно да пешачите до SNIEC или да ја разменувате линијата 7 до патната станица Хуаму;околу 40 минути, 6 јени

Жешка линија на меѓународниот аеродром Пудонг: 021-38484500

Жешка линија на аеродромот Хонгкиао: 021-62688918

Воз

Железничка станица Шангај --- SNIEC

Со такси:околу 30 минути, околу 45 јени

Со метро:Линија 1 до Народниот плоштад, а потоа разменете ја линијата 2 до патната станица Лонгјанг.Од таму можете или директно да пешачите до SNIEC или да ја разменувате линијата 7 до патната станица Хуаму;околу 35 минути, 4 јени

Јужна железничка станица Шангај --- SNIEC

Со такси: околу 25 минути, околу 55 јени.

Со метро:Линија 1 до Народниот плоштад, а потоа разменете ја линијата 2 до патната станица Лонгјанг.Од таму можете или директно да пешачите до SNIEC или да ја разменувате линијата 7 до патната станица Хуаму;околу 45 минути, околу 5 јени

Железничка станица Шангај Хонгкиао --- SNIEC

Со такси:околу 35 минути, околу 95 јени

Со метро:Линија 2 до патната станица Лонгјанг.Од таму можете или директно да пешачите до SNIEC или да ја разменувате линијата 7 до патната станица Хуаму;околу 50 минути;околу 6 јени.

Железничка линија во Шангај: 021-6317909

Железничка линија на Јужна железница Шангај: 021-962168

Автомобил

SNIEC се наоѓа на пресекот на патиштата Лонгјанг и Луошан кои водат од центарот на градот преку мостот Нанпу и мостот Јангпу преку Пудонг и е лесен за пристап со автомобил.

Паркови: Во изложбениот центар има 4603 паркинзи посветени на посетителите.

Такси за паркинг:5 јени = еден час, максимална дневна наплата = 40 јени. Цените важат за автомобили и сите други лесни возила.

Автобус

Голем број јавни автобуски линии минуваат низ SNIEC, фиксирање станици во близина на SNIEC: 989, 975, 976, Daqiao бр.5, Daqiao бр.6, Huamu бр.1, линија Фангчуан, линија Донгчуан, линија на аеродром бр. 3, линија на аеродром бр.6.

Телефонска линија: 021-16088160

Такси

Канцеларии за резервации за такси:

Такси Дажонг - 96822

Такси Баши- 96840

Џинџијанг такси - 96961

Qiangsheng такси- 62580000

Такси Nonggongshang - 96965

Такси Хаибо - 96933

Подземна железница

Следниве станици се разменска станица со линијата 7 (симнете се на патната станица Хуаму):

Линија 1 - патот Чаншу

Линија 2 - Храмот Џинган или патот Лонгјанг

Линија 3 - патот Женпинг

Линија 4 - патот Женпинг или патот Донган

Линија 6 - Западен Гаоке патот

Линија 8 - патот Јаохуа

Линија 9 - патот Жаоџиабанг

Линија 12 - патот среден Лонгхуа

Линија 13 - патот Чангшоу

Линија 16 - патот Лонгјанг

Следниве станици се меѓусебна станица со линијата 2 (симнете се на патната станица Лонгјанг):

Линија 1 - Народен плоштад

Линија 3 - парк Жонгшан

Линија 4 - парк Жонгшан или Вековна авенија

Линија 6 - Century Avenue

Линија 8 - Народен плоштад

Линија 9 - Century Avenue

Линија 10 - Железничка станица Хонгкиао, терминал 2 на аеродромот Хонгчиао или патот Источен Нанџинг

Линија 11 - патот JIangsu

Линија 12 - Западен Нанџинг патот

Линија 13 - Западен Нанџинг патот

Линија 17 - Железничка станица Хонгкиао

Следниве станици се разменска станица со линијата 16 (симнете се на патната станица Лонгјанг):

Линија 11 - патот Луошан