ИВФ 2024 година

ИВФ ШАНГАЈ 2024 година

29 февруари - 2 март 2024 година

НОВ МЕЃУНАРОДЕН ЕКСПО ЦЕНТАР ШАНГАЈ (SNIEC)

Додај: 2345 Longyang Road, Pudong New Area Шангај НР Кина

За IWF SHANGHAI

Спортот беше постојано одложуван,

Се додека не се одржи изложбата за залагање за здраво.

Сите ние го имаме природниот импулс, додека сме само скриени во длабочината на срцето.

Ги никнуваме амбициите на писта, го цениме изгрејсонцето во планините.

Се потиме во теретана, уживаме во дигиталната интелигенција во универзумот.

Спортската радост ја најдовме на патот на истражувањето.

Ги охрабруваме иновациите, веруваме дека мудроста е безгранична.Никогаш не престанувајте да се качувате, немаме страв од предизвици.

ИВФ ШАНГАЈе роден за фитнес, пионерски и иновативен со ставот на алпинист.Не ограничено во фитнесот, но со оригинални намери, поминавме единаесет години на континуирано истражување во врвот на фитнесот, со цел да го изградиме планинскиот врв на глобалната спортска и фитнес индустрија со партнери.

Придржувајќи се до принципот на услужната индустрија, со главниот клуч на "Биди глобален, биди дигитален", и закответе ја темата на "Гранд Спорт + Големо здравје“, 2024 година Кина (Шангај) Меѓународен саем за здравје, здравје, фитнес ќе се одржи во Шангај Новиот меѓународен изложбен центар од 29 февруари до 02 март.

Со глобална бизнис перспектива, имаме за цел да изградиме внатрешно-меѓународна двојна циркулација.Позиционирајќи се на создавање иновативна интегрирана платформа за целиот синџир на спортска и фитнес индустрија, ние се фокусираме на производи, услуги, платформи за ресурси и решенија што ги бара синџирот и го демонстрираме производственото ниво на спортската индустрија во Кина, ја применуваме економијата на платформата за подобро служат на еколошката иднина на ко-секвенцата на претпријатијата.

глобално

Проширување на сали, поделба на изложбени површини

Со додавање на сала Е7 на оригиналната скала, IWF2024 нежно постави дванаесет поделени изложбени области со целосни, високи, уникатни, иновативни и интелигентни, вклучувајќи комерцијална фитнес опрема, опрема и услуги за пилатес, објекти за поддршка на клубови, младинско спортско образование, изградба на стадиони, билјард маси и додатоци, SPA за пливање, извоз на фитнес опрема за домаќинство и мали спортски предмети за обука, спортски обувки и облека, тренинг за спортска рехабилитација, докинг на лице место за избор на надворешна трговија и прекугранични услуги за поддршка, исхрана и здравје итн., што обезбедува подобра сервисно место за излагачи и купувачи.

Набљудување низ целиот свет, фокусирање на надворешната трговија

Надворешната трговија се третира како една од тројките што го поттикнува економскиот раст, бидејќи платформата за прикажување на иновациите во индустријата и поврзување на функцијата на целиот индустриски синџир, IWF2024 ќе продолжи со распоредување на глобалниот пазар;Врз основа на економијата на платформата акумулирана од IWF 11 години, CIST Shanghai International Sports and Leisure Expo ќе се одржи во Сала N5 (Меѓународната трговска сала) во исто време, опремена со две функционални области: B2B меѓународна трговска докинг област, странски VIP сервисен простор, специјализиран сервис за докинг за изработка на кибрит, кој гради професионална врска за излагачите и посетителите;Одржувајте голем број трговски форуми и активности за склопување, продлабочете го моделот на набавка B2B, поврзете ги брендовите на изложувачите и професионалните групи купувачи, помогнете за прецизно поврзување со меѓународните купувачи, што придонесе за меѓународните трговски преговори и создадете глобална платформа за споделување.

Искусете го дигиталниот фитнес без граници

Конвергенцијата на содржините, игрите и интерактивните услуги укажува на иднината на спортот и потрошувачката на фитнес.Позеленувањето, дигитализацијата и сценизацијата се тренд на општествениот развој и неизбежниот развој на фитнес индустријата.IWF2024 е во согласност со новите трендови, енергично го развива полето на дигиталниот животен простор, третиот простор за спорт и го проширува процентот на експонати како што се паметни дигитални фитнес, VR/AR метаверзна фитнес, паметна опрема за носење фитнес, спортски дигитален менаџмент и услуги итн. , промовирање на темата „Активен фитнес“ за цели луѓе и дигитализација со висококвалитетно интерактивно искуство за да се постигне интеграција на „забава + мудрост“.

Водич од владата, здружете ги здруженијата

Во последниве години, IWF активно го истражуваше режимот на интеграција на „Владиниот водич + учество на претпријатијата + Изложбена служба“, бидејќи Националниот проект за демонстрација на спортската индустрија и проектот за демонстрација на спортската индустрија во Шангај, IWF2023 доби силна поддршка од Шангајската администрација за спорт и Шангај и Здружението за бодибилдинг.ИВФ беше избрана и како типичен случај на фестивалот за потрошувачка на спортови во Шангај во 2023 година по саемот, што прави добра демонстрација.Врз основа на изминатите десет години, IWF2024 ќе продолжи да се здружува со владините оддели и индустриските здруженија, со цел понатаму да ја носи славата на црвената спортска култура и активно да го гради кругот за развој на спортската и фитнес индустријата делта на реката Јангце.

Фокусирајте се на услугата, подобрете ја функцијата

Како платформа, IWF ја носи функцијата на прикажување на достигнувањата во индустриските иновации и поврзување на возводно и низводно на индустријата, која е посветена да и служи на индустријата веќе 10 години.

Преку тинк-тенк форуми, образование и обука, натпревари, изложби, интерактивни награди и други сектори, IWF целосно ги стимулира функциите на платформата на трговско приклучување, објавување тренд, проширување на каналот, публицитет и промоција.Покрај тоа, IWF поврзува многу домашни и странски брендови на изложувачи и професионални групи купувачи за да изградат нова екологија на спортската индустрија, да создадат нова потенцијална енергија за развој на спортската и фитнес индустријата и да обезбедат иновативна шема на патишта за сите претпријатија и нивните индустрии за да се постигне одржлив и висококвалитетен развој.

Индустриска потрошувачка, развој на енергија

IWF енергично го развива новиот бизнис формат на „спорт и фитнес +“ и активно ја промовира интеграцијата и надградбата на индустриите како што се „спорт и фитнес + дигитален“, „спорт и фитнес + здравје“, „спорт и фитнес + лесно отворено“ .Отклучете ги популарните игри како фризби, сурфање на земја и кампување, кои ја промовираат домашната побарувачка на потрошувачка, како и темата за спортска потрошувачка, го истакнуваат концептот на интегриран развој, отклучуваат нови места за потрошувачка, јакнење на соработката и размената помеѓу владата, индустријата , академијата и истражувањето и да го потенцираат придонесот на демонстративните индустрии.

Развијте сеопфатно, одржувајте реално, но иновативно

IWF има за цел да ја реализира целта на „Здрава Кина 2030“, промовирајќи го развојот на фитнесот и спортот сеопфатно во сите правци и проширување на салата за фитнес опрема на две и пол, што носи повеќе простор и искуство за изложувачите и посетителите.Во меѓувреме изгледот на изложбата е добро прилагоден резултира со истакнување на извозната трговија со опрема за домаќинство за фитнес.Структурата е оптимизирана за да се подобри ефикасноста и да се изврши ефектот на кластерот.

Ефикасно имплементирајте го наученото.Постојано го подобруваме она што го поседуваме

Продолжувајќи со достигнувањата на 10-годишнината, IWF се придржува до принципот на иновациите кои го поттикнуваат развојот, активно се стреми кон брзо менување на ситуацијата во индустријата, длабоко ја истражува побарувачката на пазарот, ја распоредува спортската индустрија со цел да им донесе на клиентите попрофесионални услуги и сеопфатна искуства.Во меѓувреме, IWF, заедно со партнерите, ќе инсистира заедно со духовите на изложбените луѓе, да изгради висококвалитетна спортска и фитнес бизнис платформа во Азија и да промовира висококвалитетен развој на индустријата врз основа на одржување на првокласни спортови. и фитнес изложбено ниво.