E pulea lelei e le COVID i taulaga

O tulafono sili ona lelei e aofia ai le faʻaitiitia o suʻega, sili atu le avanoa faʻafomaʻi
Ole tele o taulaga ma itumalo na fa'ata'ita'ia talu ai nei faiga fa'atonutonu ole COVID-19 e fa'atatau ile tele ole nucleic acid su'ega ma auaunaga fa'afoma'i e fa'aitiitia ai a'afiaga i tagata ma gaioiga tau tamaoaiga.
Amata i le Aso Gafua, o le a le toe manaʻomia e Shanghai le pasese e maua se faʻaiʻuga le lelei o le suʻega nucleic acid pe a ave femalagaiga lautele, e aofia ai pasi ma metro, poʻo le ulufale atu i nofoaga faitele i fafo, e tusa ai ma se faʻasalalauga na faia i le aoauli o le Aso Sa.

O le taulaga e sili ona lata mai ua auai i isi taulaga tetele a Saina i le faʻamalieina o le COVID-19 puipuiga ma le faʻatonutonuina o faiga e taumafai e toe faʻafoʻi le olaga masani ma galuega pe a maeʻa faʻasalalauga faʻapena a Beijing, Guangzhou ma Chongqing.
Na faalauiloa e Beijing i le Aso Faraile e faapea, mai le Aso Gafua, o felauaiga lautele, e aofia ai pasi ma lalo o auala, e le mafai ona liliu ese pasese e aunoa ma se faamaoniga o se taunuuga le lelei o le suega na faia i totonu o le 48 itula.
O nisi vaega, e aofia ai tagata e nofo i le fale, tamaiti aʻoga o loʻo aʻoga i luga ole laiga, pepe ma i latou o loʻo galulue mai le fale, e tuusaunoa mai le tele o suʻega mo le COVID-19 pe a latou le manaʻomia le o i fafo.
Peitaʻi, e manaʻomia lava e tagata le faʻaalia o faʻaiʻuga le lelei o suʻega na faia i totonu ole 48 itula pe a ulufale atu i nofoaga faitele e pei o supamaketi ma faleoloa.

I Guangzhou, le laumua o le itumalo o Guangdong, tagata e leai ni faʻailoga COVID-19, poʻo i latou e faigaluega i tulaga lamatia ma i latou e le o faʻamoemoe e asiasi i supamaketi poʻo isi nofoaga e manaʻomia ai faʻamaoniga o se suʻega le lelei, ua talosagaina e aua neʻi faia se suʻega.
E tusa ai ma se faʻasilasilaga na tuʻuina atu i le Aso Sa e le pulega o Haizhu, o le itumalo na sili ona afaina i le faʻamaʻi lata mai i Guangzhou, naʻo tagata o loʻo galulue i tulaga lamatia maualuga e pei o le kiliva faʻamatalaga, meaʻai e ave i fafo, faletalimalo, felauaiga, faleoloa, nofoaga faufale ma e mana'omia supamaketi e su'e ai.
Ole tele o taulaga i Guangdong ua toe fetuunaʻi auala faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma suʻega e faʻatatau i tagata i tulaga lamatia, pe o loʻo galulue i pisinisi autu.
I Zhuhai, e manaʻomia e tagata nofoia ona totogi soʻo se suʻega latou te manaʻomia e amata mai i le Aso Sa, e tusa ai ma se faʻaaliga na tuʻuina atu e le malo i le lotoifale.
O tagata nofomau i Shenzhen o le a le toe manaʻomia le tuʻuina atu o faʻaiʻuga o suʻega pe a ave femalagaiga lautele pe afai e tumau pea le lanumeamata o latou soifua maloloina, e tusa ai ma se faʻasilasilaga na tuʻuina atu e le ofisa autu e puipuia ma faʻamaʻi faʻamaʻi i le Aso Toʻonaʻi.
I Chongqing, e le manaʻomia ona faʻataʻitaʻi tagata o nofoaga e maualalo le lamatiaga.E le mana'omia fo'i fa'ai'uga o su'ega e ave femalaga'iga lautele pe ulufale atu i nofoaga e nonofo ai tagata.
E le gata i le faʻaitiitia o suʻega, o le tele o taulaga o loʻo tuʻuina atu auaunaga faʻafomaʻi sili atu.
Amata i le Aso Toʻonaʻi, e le toe manaʻomia e tagata nonofo i Beijing ona lesitala a latou faʻamatalaga patino e faʻatau ai vailaʻau mo fiva, tale, tiga faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi i luga ole laiga poʻo faleoloa, e tusa ai ma le pulega o le maketi a le malo.Na faia e Guangzhou se faʻasalalauga faʻapena i nai aso na muamua atu.
I le Aso Tofi, na faamanino mai ai e le malo laumua e le mafai e le auʻaunaga faafomaʻi i Beijing ona liliu ese tagata mamaʻi e aunoa ma se suʻega le lelei o le nucleic acid na faia i totonu ole 48 itula.
Na taʻua e le komisi o le soifua maloloina a le taulaga i le Aso Toʻonaʻi, e mafai foi e tagata nofoia ona maua avanoa ile soifua maloloina ma faufautua faafomaʻi e ala i luga ole laiga i luga ole laiga na toe faʻafouina talu ai nei e le Beijing Medical Association, lea o loʻo faʻatautaia e le au atamamai i tomai faʻapitoa e valu e aofia ai faʻafitauli o le manava, faʻamaʻi pipisi, geriatrics, pediatrics and psychology.Ua faʻatonuina foʻi e le pulega o Beijing le faʻamautinoaina o falemaʻi faʻafuaseʻi e faʻateʻa ma le saogalemu, lelei ma i se tulaga maopoopo.
O le aufaigaluega i falemaʻi faʻafuaseʻi o le a tuʻuina atu i tagata mamaʻi toe faʻaleleia faʻamaumauga e faʻamautinoa ai ua toe faʻafeiloaʻi i latou e o latou nuu.
A o faʻamalieina faiga faʻatonutonu, o faleoloa faʻatau ma faleoloa tele i taulaga e aofia ai Beijing, Chongqing ma Guangzhou ua faʻasolosolo ona toe tatalaina, e ui o le tele o faleaiga o loʻo ofoina atu naʻo le 'auʻaunaga.
O le auala savali a le Grand Bazaar i Urumqi, le laumua o le itulagi tutoʻatasi o Xinjiang Uygur, ma nofoaga faaseʻe i le itulagi na toe tatalaina foi i le Aso Sa.

Mai:CHINADAILY


Taimi meli: Tes-29-2022