A'oa'oga fa'aletino pe a mae'a fa'alua fa'aitiitiga: 100 piliona maketi fiafia ma le popole

20220217145015756165933.jpg

O le tatalaina tele o le Olimipeka o le Taumalulu i Beijing 2022 na amata i le po o Fepuari 4. I le amataga o le 2015, ina ua ofo Beijing mo le Olimipeka o le Taumalulu 2022, na faia ai e Saina se tautinoga faamaoni e —— ia “faamalosiau le 300 miliona tagata e auai i le aisa ma ta'aloga kiona".O lea ua siitia le sini mai le va'aiga i le mea moni, ma le 346 miliona tagata o lo'o auai i ta'aloga aisa, kiona ma aisa i le atunu'u atoa.

Mai le fuafuaga a le atunuʻu o le fausiaina o le malosi o taʻaloga, i le faiga faʻavae mautu o taʻaloga taʻaloga i le suʻega ulufale a le aoga maualuga, faʻatasi ai ma le manuia o le umiaina o le Olimipeka o le Taumalulu, aʻoaʻoga faʻaletino, o loʻo faʻateleina le gauai atu. tulaueleele, le ala aoaoga faaletino sili atu tumutumu i le tele o tagata tamo'e, e lua tausaga loloto o vaega tetele, ae na o le ulufale atu i le au taaalo.

Ae o le alamanuia o loʻo i ai uma se lumanaʻi lelei ma se lumanaʻi le mautinoa. "Faʻalua faʻaitiitiga" e le faʻapea o aʻoaʻoga faʻaletino e pei o aʻoaʻoga lelei e mafai ona tupu faʻafuaseʻi.I se isi itu, o aʻoga faʻaletino o loʻo feagai foi ma le vaavaaiga malosi i tulaga o agavaa ma tupe faavae, ma o loʻo faia se suʻega o latou lava tomai i totonu i lalo o le aʻafiaga o galu o faʻamaʻi.

 

I le taimi nei, o le maketi atoa o aʻoaʻoga taʻaloga a tamaiti o loʻo matua faʻatautaia e tamaiti aʻoga i aʻoga tulagalua ma aʻoga maualuga.O le maketi e mafai ona faʻaaogaina e tele, ae o le faʻaogaina o le tau ma le faʻaogaina o le maualuga e maualalo. E tusa ai ma le Duowhale Education Research Institute, o le a sili atu i le 130 piliona yuan le maketi a tamaiti a Saina i le 2023.

20220217145057570836666.jpg

Punavai: Multi-Whale Education Research Institute

Le 2022 China Quality Education Industry Report

 

 

I tua atu o le selau piliona maketi, o le faiga faʻavae e taʻitaʻia.I le 2014, O le Fono a le Setete Nu.46 na tuʻuina atu le tele o manatu i luga o le faʻavaveina o le atinaʻeina o pisinisi taʻaloga ma le faʻalauiloaina o le faʻaaogaina o taʻaloga, faʻamalosia tupe faʻaagafesootai e ulufale atu i le pisinisi taʻaloga ma faʻalautele atili le faʻafaigaluegaina ma le faʻatupeina o auala o pisinisi taʻaloga. alamanuia tau aoaoga.

O faʻamaumauga o loʻo faʻaalia ai i le 2015, o kamupani faʻatatau i taʻaloga na siitia ai le 217 mataupu, ma le aofaʻi atoa o le 6.5 piliona yuan. I le 2016, o le faʻatupeina o le numera o kamupani faʻatatau i taʻaloga na oʻo atu i le 242, ma le aofaʻi o tupe faʻatupeina na oʻo atu i le 19.9 piliona yuan, o le tumutumu i totonu. le lima tausaga talu ai.

20220217145148353729942.jpg

Punavai: Multi-Whale Education Research Institute

Le 2022 China Quality Education Industry Report

 

O Jin Xing, o le na faavaeina ma le peresitene o Dongfang Qiming, e talitonu o le tatalaina o le Pepa 46 o se mea e iloagofie ai le vavaeeseina. E oo mai i le taimi nei, o le malosi o le atunuu ua avea ma fuafuaga a le atunuu, ma o le atinaʻeina o pisinisi taʻaloga a Saina ua ulufale atu i le vaitaimi o le embryonic. le lagona moni, ma faasolosolo malie atu i le tulaga o le tuputupu ae vave.

 

I Aukuso 2021, le Fono a le Setete ma tuʻuina atu le fuafuaga a le atunuʻu (2021-2025), na tuʻuina atu i luma vaega e valu, e aofia ai le faʻateleina o nofoaga faʻalesoifua maloloina a le atunuʻu, faʻamalositino a le atunuʻu, faʻaleleia le tulaga o le taʻitaʻiga o le soifua maloloina faasaienisi, faʻaosofia faʻalapotopotoga faʻaagafesootai taʻaloga, faʻalauiloa tagata autu. gaioiga fa'aletino, fa'alauiloa le atina'eina o pisinisi ta'aloga, fa'alauiloa le atina'eina o le tu'ufa'atasiga o le malosi o le atunu'u, fausia le auaunaga poto fa'aletino a le atunu'u, ma isi.

 

I le tulaga o aʻoaʻoga aʻoga, talu mai le toe fuataʻiga o le suʻega ulufale i le aʻoga maualuga i le 2021, o nuʻu uma ua siitia le togi o suʻega faʻaletino i le suʻega ulufale, o aʻoaʻoga faʻaletino ua matuaʻi gauai atu i le vasega autu, ma le manaʻoga mo talavou faaletino. na amata ona faateleina a'oa'oga i le tele.

 

I le taimi nei, o le su'ega o a'oa'oga fa'aletino ua fa'atinoina lautele i le atunu'u, ma o le togi e i le va o le 30 ma le 100 'ai.Talu mai le 2021, o le togi o su'ega a le tino i le tele o itumalo ua si'itia, ma ua tele le si'itaga. Ua si'itia e le itumalo o Yunnan lana togi mo le su'ega o a'oa'oga fa'aletino i le 100, o le togi tutusa e pei o Saina, numera ma le Igilisi. O isi itumalo o lo'o faasolosolo malie fo'i ona fetuunai. ma le fa'asilisiliina o mea o le iloiloga ma le togi o tulaga lelei o ta'aloga.O le itumalo o Henan ua siitia i le 70 points, Guangzhou mai le 60 i le 70 points, ma Beijing mai le 40 i le 70 points.

I le maualuga o le faʻalauiloaina o tagata lautele, o le gauai atu i le soifua maloloina o le tino ma le mafaufau o tupulaga talavou o se tasi lea o malosiaga faʻamalosi mo le vave atinaʻeina o aʻoaʻoga faʻaletino. o le malosi o le tino.

20220217145210613026555.jpg

Punavai: Multi-Whale Education Research Institute

Le 2022 China Quality Education Industry Report

 

O le maualuga o mea eseese ua faʻamalosia ai le atinaʻeina o aʻoaʻoga faaletino. le atinaʻeina o pisinisi taʻaloga, o le tulaga o loʻo i ai nei o le atinaʻeina o taʻaloga taʻaloga i totonu o le atunuʻu lags mamao i tua atu o atunuu i fafo ma o loʻo i le tulaga muamua o le atinaʻe. E le lava le manuia o faiga faʻavae faigofie.Ona o le vaivai o le faavae o le alamanuia tau taaloga a le atunuu, ua tatau ai ona taumafai atili auala faapisinisi e faalauiloa ma faalauiloa ai aoaoga faaletino.” O le leai o se aganuu a pisinisi tau taaloga i Saina e taitai atu ai foi i se faitau aofai toaitiiti o le taumafaina o taaloga ma le vaivai o atinae o le atunuu. maketi tau taumafa.」

 

Na toe iloilo e Zhang Tao o le atinaʻeina o aʻoaʻoga faʻaletino, e tatau ona atiaʻe le pisinisi taʻaloga, ia malamalama lelei i le faʻaleleia o le faitau aofaʻi o taʻaloga ma le maketi o tagata faʻatau, aemaise lava mai le atinaʻeina o le maketi a le autalavou, mai le atinaʻeina malosi o talavou faʻalapotopotoga faʻale-agafesootai, e taoto. o le faavae o le faitau aofaʻi o taʻaloga i le lumanaʻi. A aunoa ma le atinaʻeina tele o pisinisi taʻaloga, o isi pisinisi faʻapitoa o le a naʻo le vai e aunoa ma se puna ma se laau e leai ni aʻa.

 

Toe vaʻai i le aʻoaʻoga ma aʻoaʻoga pisinisi.I Iulai 2021, na faʻatinoina le faiga faʻavae "faʻalua faʻaitiitiga", ma ua suia tele le alamanuia. a'oa'oga.A'oa'oga fa'aletino, o se tasi o ala taua i le tulaga o a'oa'oga fa'aletino, e toe su'esu'eina.

Ae o le tele o lōia o loʻo i ai pea lagona fefiloi e uiga i le atinaʻeina o pisinisi taʻaloga. Fiafia le faʻamalosia o faiga faʻavae ma le lagolago, o le maketi i le lumanaʻi e mafai ona faʻamoemoeina, aʻoaʻoga faʻaletino ua iu lava ina le toe tuulafoaiina.

O se tasi o faʻaaliga autu o le taimi o le faaiuga o le vaiaso, taumalulu ma aso malolo o le taumafanafana, o le faiga faʻavae "faʻalua faʻaititia" faʻasaina le aʻoaʻoina o mataupu, ma le numera o tamaiti aʻoga e auai i aʻoaʻoga faʻaletino i taimi o aso malolo ua faʻateleina. ua fa'asa a'oa'oga tulagalua, ua fa'atupula'ia le aofa'i o tamaiti fa'ata'ita'i e auai i a'oa'oga fa'aletino.

 

E le gata i lea, o le suiga fou, i le aʻoga faaletino e le o se mea itiiti. E tusa ai ma le China Sports News, o se suʻesuʻega i luga o le nusipepa tuusaʻo a le Matagaluega o Aʻoga o loʻo faʻaalia ai e 92.7 pasene o aʻoga i le salafa o le atunuʻu na faia faʻataʻitaʻiga ma taʻaloga. gaioiga talu mai le faʻatinoina o le faiga faʻavae. Faʻalapotopotoga ma kamupani na muamua auai i aʻoaʻoga faʻaleaʻoaʻoga ua faʻapipiʻiina a latou pisinisi i le pisinisi o aʻoaʻoga faaletino, e aofia ai New Oriental, Good Future ma isi faʻauluuluga aʻoaʻoga ma aʻoaʻoga faʻalapotopotoga. a'oa'oga ma fa'aa'oa'oga fa'aa'oa'oga o le'a fa'alauiloa fo'i le fa'ata'atiaina o le atina'eina o a'oa'oga fa'aletino.

 

O le popole e uiga i tulafono faatonutonu, fenumiai ma le le mautonu tele. O le autu o le "faʻalua faʻaititia" e le gata mo aʻoaʻoga faʻatonu.Pe a faʻatinoina moni le faiga faʻavae, o loʻo i ai le le mautonu i le tulafono faʻamalosia tuaoi i tulaga o agavaa, tupe faavae, uiga, totogifuapauina, faiaoga, ma isi.

 

I le amataga o le 2022, o faʻamaʻi laiti o loʻo faʻaauau pea ona toe faʻaauau. o ana faleoloa tuusao na tapunia mo le fitu masina i le maualuga o le faʻamaʻi i le 2020. I le 2021, o le faʻamaʻi o le a aumaia pea se va o le lua i le tolu masina, lea na faʻaosofia ai foi Taʻaloga e faia nisi taumafaiga i luga o le initaneti, e pei o le faʻalauiloaina o tolauapiga i luga o le initaneti. , tu'i i totonu ma a'oa'o auaunaga mo a'oa'oga fa'avae, ina ia mautinoa e le motusia a'oa'oga i aso ta'itasi. Peita'i, na ta'utino Zhang Tao, "E leai lava se suiga atoatoa i luga o le initaneti mo a'oa'oga fa'aletino, o lo'o tumau pea le tuimotu o le tino autu, o lo'o avea pea le tatou malae taua.」

 

Mo se taimi umi, o aʻoaʻoga faʻaletino e leʻi iai i totonu o aʻoaʻoga a Saina. Aʻo amata ona faʻatupulaia se taamilosaga fou o aʻoaʻoga faaletino, e foliga mai o loʻo i ai se auala e foia ai lenei tulaga.

O se tasi o itu tiga i le pisinisi o aʻoaʻoga faaletino o loʻo i ai se va tele i le iʻuga o faiaoga. E tusa ai ma faʻamatalaga faʻamatalaga a le General Administration of Sport of China, o le va o pisinisi i le 2020 ma le 2025 e 4 miliona ma 6 miliona. i le faasologa, e fetaui ma le televave o le atinaʻeina o niche track, le va o faiaoga faʻapolofesa, e pei o le fencing, lakapi, equestrian, ma isi;galuega tele ta'aloga, ona o le faigata ona fa'amaonia ma le le tutusa o faiaoga, o taleni tu'ufa'atasi ma mafaufauga fa'alea'oa'oga, tomai i le gagana ma tomai tau ta'aloga e le lava.

 

O le faʻaaluina o le taimi e faʻaleleia ai faiaoga faʻapolofesa o se mea e le maalofia mo faʻalapotopotoga ina ia sili atu ma malosi. Fai mai Zhang Tao o le tauvaga autu a Wanguo Sports e masani lava ona taoto i ona faiaoga faʻapolofesa -— litaea mai au a le atunuʻu ma itumalo, e fausia ai le moat o Wanguo Sports.

 

O le vaega lona lua o le tiga o le pisinisi o aʻoaʻoga faʻaletino o le aʻoaʻoga faʻaletino lava ia e faasaga i tagata. E taua tele le faʻatulagaina o mea manaia ma sini faʻavaitaimi e faʻaleleia atili ai le faʻaogaina o tamaiti aoga. E mafai ona aʻoaʻoina le aʻoaʻoga i le taimi, ae o le taamilosaga o aʻoaʻoga faaletino e umi, lea e manaʻomia ai aʻoaʻoga faʻapitoa ma aʻoaʻoga faʻaauau pe a maeʻa le faʻaaogaina o tekinolosi, ina ia faʻaogaina i totonu o le tulaga faaletino o tamaiti aoga.

 

Lipoti atili su'esu'e le aafiaga o se faasologa o faiga faavae i luga o le tulaga lelei a'oa'oga alamanuia, fa'amanino mafua'aga o le fa'aleleia o a'oa'oga fa'aa'oa'oga, au'ili'iliga o fa'ata'ita'iga pisinisi, fa'ate'aina le filifili o alamanuia, ma e pei o a'oa'oga fa'aa'oa'oga, a'oa'oga fa'aletino, a'oa'oga STEAM, su'esu'ega ma a'oa'oga tolauapi. tulaga lelei aʻoaʻoga ala maketi uiga, fuaina o maketi, suʻesuʻega mamanu faʻatauvaʻa ma faʻataʻitaʻiga masani mataupu pisinisi. I le faʻaopoopoga, o le lipoti e faʻatalanoaina le numera o tagata tomai faapitoa tau alamanuia, vaʻai i le lumanaʻi atinaʻe tulaga o aʻoaʻoga lelei mai le tele o vaaiga ma fua, faʻapipiʻiina o tagata faʻavae o kamupani a'oa'oga lelei, pisinisi fa'apisinisi ma tagata su'esu'e fa'amalumaluga.

202202171454151080142002.jpg

 

Fa'afanua o pisinisi a'oa'oga lelei a Saina, puna: Duowhale Education Research Institute collation


Taimi meli: Mati-25-2022